Mis gibi Lavanta Yağı

Uykusuzluğa Karşı Lavanta Yağı

Aromaterapide kullanılan uçucu yağlar arasında en çok bilineni, hoş kokusuyla öne çıkan lavanta yağıdır. Cilde faydalarının yanı sıra baş ağrısı, saç sağlığı, zihinsel olarak dengede hissetme ve kaliteli uyku için lavanta yağı kullanımı önerilir.

İyileştirici özellikleriyle tercih edilen yağ, doğal bir mucize olarak karşımıza çıkar. Lavanta yağı faydaları arasında öne çıkanlar;

  1. Akne tedavisi
  2. Kırışıklıklarda azalma
  3. Saç sağlığını koruma
  4. Tahriş olmuş ciltte iyileşme
  5. Egzama ataklarını yatıştırma
  6. Güneş yanığının istenmeyen etkilerini önleme
  7. Mantar ve viral enfeksiyonlarla mücadeledir.

Uykuya dalmayı kolaylaştırırken uyanma sıklığını azaltan ve uyku kalitesini artıran lavanta yağı ortamda bıraktığı hoş kokuyla tercih sebebidir.

Lavanta Yağının Uyku Kalitesi Üzerindeki Etkileri

Sağlıklı bir vücut ve günlük yaşam için “uyku” son derece önemli bir ihtiyaçtır. Yeterli sürede kesintisiz bir uyku, günlük yorgunluğun atılmasını sağlarken kişiyi bir sonraki güne hazırlar.

Strese bağlı uykusuzluk sorunlarında lavanta yağı uyku getirir mi kasları gevşeterek gerginliği alır mı?

Uyku için lavanta yağı kullanımı nasıl olmalı?

      • Uykudan hemen önce bilek içine 1 damla lavanta yağı damlatmak ya da içeriğinde lavanta yağı bulunan bir vücut yağıyla;  bilekler, boyun, eller, ayaklara masaj yapmak vücudun rahatlayarak uykuya geçme sürecini hızlandıracaktır.
      • Yastığınızın ucuna 1 damla lavanta yağı damlatabilir ya da başucuna lavanta yağı damlatılmış pamuk veya sünger koyabilirsiniz.
      • Buhurdanlığınıza damlatacağınız 3-5 damla lavanta yağıyla odanızı kokulandırabilirsiniz. 
      • %100 doğal lavanta suyunu ya da lavanta yağı içeren kendi yapacağınız oda kokusunu, yatmadan önce 2-3 fıs olarak yatak odanıza uygulayabilirsiniz.

Günlük rutinlere eklenen lavanta yağı kullanımı zihni ve bedeni sakinleştirerek stres ve endişeyi ortadan kaldırır. Çiçek dilinde: saflık, zarafet, sakinlik, dikkat ve sükûnetin temsilcisi olan lavanta yağı, gergin ve ağrılı kasların gevşetilmesi için de doğal bir çözümdür.

Doğal Mucize: Lavanta Yağı

Her derde deva, şifalı ve aromatik bir bitki olan lavanta yağı stres için nasıl kullanılır? Doğal ağrı kesici özelliğiyle tanınan lavanta, stresle mücadelede en çok destek alınan doğal kaynaklar arasında gösterilebilir. Bu özellik lavanta yağının stres kaynaklı uyku problemleri üzerinde kullanımını da yaygınlaştırmıştır.

Stresle mücadelede lavanta yağı kullanımı

: Cam sprey şişe içine koyulan suya suya 10-15 damla lavanta yağı eklenir. Çalkalanan su yaşam alanlarına ve çalışma ortamlarına oda parfümü gibi sıkılabilir hatta kıyafetlere ve ev tekstil ürünlerine uygulanabilir.

Lavanta yağı stres ve uyku sorunlarını gidermeye ek olarak;

  • Saçları güçlendirerek dökülmesini önler.
  • Yorgun ayaklar için pedikür suyu olarak kullanılır.
  • Sinek, böcek ısırığının kaşıntısını giderir.

 

Back to blog