Oil pulling (Yağ Çekme) Faydaları Nedir?

Oil pulling (Yağ Çekme) Faydaları Nedir?

Peki oil pulling ya da Türkçesiyle yağ çekme nedir ve neden yapılır?

Oilpulling son dönemlerde oldukça popülerdir.  Geleneksel Ayurvedik remedilerden (uygulamalardan) biri olan yağ çekme, sabah kalkıldığında su bile içmeden, sabaha kadar ağızda biriken toksinlerin ağızdan, hindistan cevizi ya da susam yağı ile çalkalanarak uzaklaştırılmasıdır. Toksinler yağa doğru çekilir ve Oil pulling için en çok tercih edilen yağ, anti bakteriyel özelliklere de sahip olması sebebiyle hindistan cevizi yağıdır. Hindistan cevizi yağı aynı zamanda antibakteriyel içeriğiyle:

- Ağız ve diş sağlığının korunmasına ve plak oluşumunun engellenmesine*

- Dişlerin daha beyaz görünmesine*

- Kötü ağız kokusunun önlenmesine*

-Ağız kuruluğu ya da dudak ve dudak çatlamaların engellenmesine*

yardımcı olur. 

Hindistan cevizi yağı, oda sıcaklığında katı formdadır. Özellikle kış aylarında katı formdayken kullanmak istemezseniz susam yağını ya da zeytinyağı tercih edebilirsiniz. Tüm bu yazlar antibakteriyel özelliğe sahiptir.

1 Tatlı kaşığı hindistan cevizi yağını ağzınıza alıp hafifçe (çok hızlı çalkalamadan) yaklaşık 5-10 dk gezdirin. Ardından tesisatlarda herhangi bir tıkanmaya sebebiyet vermemesi için bir peçeteye tükürmenizi öneririz.  

Kişisel deneyimlerimizden, hindistan cevizinin özellikle dişlerde gözle görünür bir beyazlaşma yarattığını söyleyebiliriz!  Eğer dişlerinizin doğal yöntemlerle daha beyaz görünmesini isterseniz, %100 Doğal ve Saf, Soğuk Sıkım Hindistan Cevizi Yağımıza göz atabilirsiniz.

* Effectiveness of Oil Pulling for Improving Oral Health: A Meta-Analysis Tzu-Rong Peng, Han-Yu Cheng,Ta-Wei Wu, Boon-Kok Ng, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9602184

Back to blog