Nazara Karşı Tütsü Yakmak 🧿

Nazara Karşı Tütsü Yakmak 🧿

Tütsü yakmanın faydaları

Nazara ve kötü enerjilere karşı tütsü yakmak, Anadolu geleneğinde çokça tercih edilen bir ritüeldir. Ninelerimizden nazara karşı adaçayı ya da üzerlik otu yakıldığını hepimiz duymuşuzdur. 

- Adaçayı Tütsüsü: 

Klasik hepimizin yakından tanıdığı nazar ve kem göze karşı yakılan tütsüdür. Özellikle evde yakılıp karanlık köşeleri tütsülemek, evdeki kötü enerjilerin kovulması ve enerji temizliği için önemlidir. 

- Ardıç Tütsüsü:

Bende nazar, kem göz çok diyenler için enerji temizliğinde yoğun arındırıcı etkisi ile bilinen ardıç tütsümüz. Ardıç ve üzerlik kötü enerjiyi nötralize ederken, altınotu pozitif enerjilerini davet eder. Özellikle yoğun kavgaların, gerginliklerin yaşandığı ortamlarda ardıç tütsüsü yakmanızı öneririz.

- Bolluk ve Bereket Tütsüsü:

Limon Selvi, Portakal ve Tarçından oluşan tütsü demetimiz hayatınıza bolluk ve bereket çekmeye yardımcı olur. Eski dönemlerden beri portakal ve tarçın, bereket ve bolluk ile ilişkilendirilmiştir. Özellikle maddi olarak sıkıntı yaşadığınız dönemlerde bu tütsüyü tercih etmenizi öeririz.

- Üzerlik Tütsüsü:

Üzerlik otu, Anadolu'da asırlardır nazara ve kötü enerjilere karşı yakılır ve eve bereket ve şans getirdiğine inanılır. 

- Lavanta Tütsüsü:

Lavanta, sakinlik, huzur ve dinginliği sembolize eder. Kokusunun rahatlatıcı bir etkisi vardır. Huzur ve sakinlik arayanlar lavanta tütsüsünü tercih edebilir. Ayrıca lavanta kokusu uykuya geçişi kolaylaştırdığı için uykusuzluk sorununa karşı gece yatmadan lavanta tütsüsü yakılıp ardından oda havalandırılabilir.

- Aşk ve Mutluluk Tütsüsü:

Tabii hiç bir tütsü tek başına size hayatınızın aşkını getirmez ancak aşk tütsümüzün içindeki bitkiler asırlardır aşk ve mutlulukla ilişkilendirilmiştir: Gül asırlardır aşk ve romantizmi temsil etmektedir. Biberiye, Eski Roma'da sadakat ile ilişkilendirilmiş ve evlilik törenlerinde eşlerin birbirlerine sonsuz sadakati için mutlaka bulundurulmuştur. Okaliptüs ise ferahlatıcı bir koku verir. Adaçayı ve Üzerlik, nazara karşı etkileri ile bilinir. Mutlu bir aşk ve sadakat arayanlar tercih edebilir.

Tütsü yakmak geleneksel ritüellerimizden biridir, tütsü yakarken içinizden niyetinizi geçirmek ve evrene bu mesajı iletmek önemlidir. Ayrıca tütsü yakarken camları açarak odayı havalandırdığınızdan ve sonrasında iyice sönmüş olduğundan emin olunuz.

Tütsülerimizi bu linkten incelebilirsiniz: https://www.larherbal.com/collections/tutsuler/tutsu

 

 

Bloga dön